Palvelut

Olen erikoistunut rakennetun ympäristön valokuvaamiseen. Tuotan arkkitehtuuri- ja interiöörivalokuvia erilaisista tiloista. Asiakkaitani ovat arkkitehtitoimistot, rakennusyhtiöt, kiinteistöomistajat ja muut kiinteistöalan toimijat, hotellit, ravintolat, kahvilat ja muut yritykset, jotka tarvitsevat toimitiloistaan edustavia kuvia. Toimitan arkkitehtuurikuvia myös yksityisille arvoasuntojen haltijoille.

Valokuvaan toimeksiannosta koko maassa ja tämän lisäksi myyn käyttöoikeuksia
ottamiini kuviin.

JULKISET KOHTEET

Valokuvaan julkisia tiloja, kuten erilaisia kulttuurirakennuksia, urheilurakennuksia ja oppilaitoksia. Kuvat voivat olla pelkkiä rakennuksen julkisivukuvia tai myös rakennusten sisätilojen interiöörikuvia. Valokuviin voidaan ottaa mukaan myös tilankäyttäjiä.

KAUPALLISET KOHTEET JA TOIMITILAT

Toimitan valokuvia erilaisista kaupallisista kohteista, kuten kauppakeskuksista, yritysten toimitiloista ja toimistotiloista. Valokuvat toimitiloista voivat olla pelkkiä tilakuvia tai kuvia, joissa on mukana tilankäyttäjiä.

HOTELLIT, RAVINTOLAT JA KAHVILAT

Tuotan kuvamateriaalia hotellien, lomakeskusten, ravintoloiden ja kahviloiden käyttöön. Kuvat voivat olla julkisivukuvia tai interiöörikuvia ilman tilankäyttäjiä tai tilankäyttäjien kanssa.

ASUINRAKENTAMINEN JA ARVOASUNNOT

Valokuvaan arkkitehtuuri- ja interiöörivalokuvat asumisen uudisrakennuksista ja arvoasunnoista. Kuvauskohteena voi olla esimerkiksi juuri valmistunut kalustamaton rivitalokohde tai yhtälailla täysin kalustettu arvo-asunto.

KUVAUSTEKNIIKKA

Aloitan jokaisen kuvaukseni tutustumalla kohteeseen huolellisesti. Käytän tarvittavan ajan löytääkseni sopivat kuvakulmat kohteen esittämiseen. Jos kohde halutaan kuvattavan mielenkiintoisessa valossa, kuten auringonlaskun aikaan tai iltahämärässä täydessä sisätilan valaistuksessa, niin kuvaushetki katsotaan sen mukaisesti. Kuvaustyyli ja kuvien painopiste sovitaan aina asiakkaan kanssa yhdessä kuvien käyttötarkoitukseen sopivaksi.

Pyrin hyödyntään valokuvissani paljon luonnonvaloa. Käytän tarvittaessa myös lisävalaistusta tuomaan yksityiskohtia, muotoja, materiaaleja tai värejä paremmin esille. Käytän välillä kuvauksessani myös useamman valotuksen tekniikkaa,  jossa yhdistetään erilaisia valotuksia parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi,

Kaikkiin kuviini teen kuvankäsittelyssä perusasiat kuten kirkkaus-, kontrasti- ja värisäädöt. Jos halutaan kuvista poistettavan itse pääkohteelta huomiota vieviä elementtejä, niin tällaiset asiat toteutetaan aina asiakkaan toiveiden mukaan.

Ohessa on muutamasta esimerkki siitä, miten teknisesti pidemmälle viety laadukas  valokuva eroaa tavanomaisesta kuvasta.

KUVA 1

Tässä kuvassa tuotiin rakennuksen muotoa ja sen rakennusmateriaaleja mahdollisimman hyvin esille erilaisten valotuksien avulla. Halusin saada kuvaan myös valon käyttäytymisen pyöreän rakennuksen teräsverkon pinnassa. Jätin kuvan hieman sinertäväksi, koska halusin tuoda kylmän pakkaspäivän tunteen mukaan kuvaan.

Ihminen kuvassa tuo eloa ja helpottaa rakennuksen mittasuhteiden hahmottamista. Liikuta kuvan keskellä olevaa linjaa nähdäksesi vertailukuvat tavanomaisen kuvan ja laadukkaamman kuvan välillä.

 

Ennen

Jälkeen

before-after comparison of photographs before-after comparison of photographs

Kuva 2

Tässä kuvavertailussa huomaa hyvin, miten lisävalaistusta käyttämällä saadaan erilaiset yksityiskohdat, materiaalit, ja niiden tekstuurit paremmin esille. Tilassa olevia esineitä aseteltiin uudelleen ja osa otettiin kokonaan pois.

Tilan selkeyttäminen ja siivoaminen kaikesta turhasta ennen kuvausta tuo tilan pääkohteet paremmin esille. Kuvaan tehtiin myös tarvittavat värisäädöt ja näin saatiin värisävyt puhtaaksi. Liikuta kuvan keskellä olevaa linjaa nähdäksesi vertailukuvat tavanomaisen kuvan ja laadukkaamman kuvan välillä.

Ennen

Jälkeen

before-after comparison of photographs before-after comparison of photographs

Kuva 3

Tämä tila oli haastava kuvata, koska tilassa oli lähes pimeää. Huoneessa oli erilaisia kirkkaita näyttöjä värikkäine kuvineen. Tilan tarkoitus on esitellä erilaisia innovaatioita ja siksi halusin saada kuvaan selkeät ja tarkat näyttöruudut.

Tavanomaisella valokuvauksella näyttöjä on lähes mahdotonta saada selkeäksi ja tarkaksi siten, että ympäröivä tila tulisi myös selkeästi esille. Lisävalaistuksella toin tilassa olevia sisustuselementtejä paremmin esille. Liikuta kuvan keskellä olevaa linjaa nähdäksesi vertailukuvat tavanomaisen kuvan ja laadukkaamman kuvan välillä.

Ennen

Jälkeen

before-after comparison of photographs before-after comparison of photographs