Projektit

Satasairaala S-rakennus, Pori

31.8.2023

Porin keskussairaala-alueelle valmistunut Satapsykiatrian S-rakennus tuo psykiatrian toiminnot ja osastot lähemmäs asiakkaita. Uuden sairaalarakennuksen tilat on suunniteltu turvalliseksi ja toipumista edistäväksi ympäristöksi. Uusi S-rakennus sisältää psykiatrisen sairaanhoidon toiminnot ja rakennuksessa toimii myös sairaalakoulu

Monimuotoiseen rakennukseen on haettu yhtenäistä ilmettä julkisivun suunnittelulla ja massoittelulla sekä isojen parvekkeiden avulla. Talon kulmikas muoto mahdollistaa sen, että potilashuoneisiin ja ulkoilupihoille saadaan valoa ja näkymiä. Uudisrakennuksen ja viereisten vanhojen rakennusten väliin jää sisäpiha, johon myös sairaalan suljetut ulkoilupihat sijoittuvat. Julkisivun materiaaliksi valittiin keraaminen laatta, joka on huolloton ja pinnaltaan vivahteikas. Sisäpihoilla ja parvekkeilla on käytetty myös puupaneelia. Vallitseva väri on lämmin vaalea, ja kontrastina on käytetty harmaata sekä punaisen ja keltaisen sävyjä. Rakennuksen suunnittelijana toimi Raami Arkkitehdit.

TYKS Majakkasairaala, Turku

10.3.2022

Majakkasairaala on Turun yliopistollisen keskussairaalan yhteyteen rakennettu uusi naisten ja lasten sairaala, joka on laajuudeltaan 55 000 bruttoneliömetriä. Rakennus on sijoitettu junaradan ja ajoradan päälle ja sisältä löytyvät tilat mm. lasten ja nuorten päivystykselle, leikkaussaleille ja kirurgiselle vuodeosastolle, lasten teho-osastolle, kuvantamiselle, vastasyntyneiden teho-osastolle ja muille polikliinisille toiminnoille.

Rakennuksen kantavana teemana on Turun saaristo. Majakkasairaala on kuin saari, jonka kalliotöyräällä kohoaa majakka, joka johdattaa kulkijat turvaan. Ajatus saaresta, saaristosta ja majakasta on viety läpi eri rakennusosien: katolla oleva konehuone loistaa valona pimeydessä, aulojen sisutusratkaisut henkivät saaristoa ja taideteokset on sovitettu kaikki samaan tarinaan. Majakkasairaala aloitti toimintansa helmikuussa 2022 yli kymmenen vuoden suunnittelun ja lähes seitsemän vuoden rakentamisen jälkeen. Rakennuksen kustannukset olivat 180 miljoonaa euroa. Rakennuksen suunnittelusta vastasivat Arkkitehtiryhmä Reino Koivula ja Schauman Arkkitehdit.

Turku Energian pääkonttori

1.3.2022

Turku Energia kävi läpi mittavan uudistusprojektin, jossa sekä yrityksen toimintatavat että tilat uudistuivat merkittävästi. Yritys muutti alkuvuodesta 2022 Turun Tiedepuistoon sijoittuvaan InfraCity-taloon.
Uusittuja tiloja valokuvattiin sisäpuolelta ja kuvauksen toimeksiantajana toimivat tilat suunnitellut Workspace Oy ja tiloihin kalusteet toimittanut Input Interior Oy. Ohessa muutamia kuvia projektista.

 

Hotelli Scandic Hamburger Börs, Turku

1.1.2022

Legendaarinen hotelli Hamburger Börs avattiin uudistettuna syksyllä 2021. Hotellikokonaisuus koostuu uudisrakennuksesta sekä suojellusta Vanhasta Börsistä. Uudisrakennuksessa sijaitsevat hotellin vastaanotto, aula- ja lounge-tilat, ravintolat sekä 9. kerroksen kattobaari ulkoterasseineen, saunaosasto ja kuntoiluhuone. Hotellin 272 huonetta avautuvat sekä sisäpihalle että torille. Katutasossa on liiketiloja. Merkittävä osansa suunnittelukokonaisuudessa oli Vanhalla Börsillä, johon kunnostettiin ainutlaatuiset kokous- ja juhlatilat.
Uudistuksen arkkitehtuurista vastasivat Arkkitehtitoimisto Schauman Arkkitehdit ja sisustussuunnittelusta Puroplan Oy.

Aurum Kemiantalo, Turku

6.5.2021

Rakennushanke käynnistyi Turun yliopistonmäellä vuonna 2018 ja valmistui huhtikuussa 2021. Rakennuksen bruttoneliömäärä on noin 23000 m2. Aurum-rakennuksen pääkäyttäjiä ovat Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta sekä Turun yliopiston kemian laitos. Rakennuksessa on opetukseen ja tutkimukseen tarkoitettuja tiloja laboratorioineen, tiloja yrityksille sekä kuntosali- ja ravintolatilat. Rakennuksen suunnittelijana toimi Arkkitehtitoimisto Aihio Arkkitehdit.

Valokuvien käyttöoikeuksiin liittyvissä asioissa voit ottaa suoraan yhteyttä sähköpostilla wellu@welluhamalainen.com.

 

Hotelli Kakola, Turku

10.3.2021

Kakolanmäen entisiin vankilatiloihin avattiin syksyllä 2020 boutique-hotelli. Hotellissa on 148 uniikkia huonetta. Kokonaisuus käsittää myös runsaan valikoiman erilaisia kokouksiin ja juhlatapahtumiin sopivia tiloja. Ohessa joitakin valikoituja kuvia valokuvausprojektista, joka toteutettiin suunnittelijoiden ja hotellin toimeksiannosta.