Arkkitehtuurivalokuvaaja Wellu Hämäläinen

Minun tarina

Olen viettänyt lähes koko aikaisemman työhistoriani yrittäjänä huonekalu-ja sisustusalan busineksen parissa. Suurimmat intohimoni ovat aina olleet hyvän asiakaskokemuksen tuottaminen, graafinen suunnittelu, laadukkaat tuotekuvat ja kuvankäsittely.  Jo vuonna 2005 verkkokauppaa kehittäessäni huomasin laadukkaiden kuvien merkityksen ja niiden konkreettisen vaikutuksen myyntiin. Hyvien kuvien tarve on vain kasvanut entisestään lisääntyneiden markkinointikanavien myötä.

Pari vuotta sitten minulle tarjoutui mahdollisuus myydä aikaisempi liiketoiminta eteen päin ja sain kauan odottamani mahdollisuuden pidempään lomaan. Reilun vuoden sapattivapaan vietin pääosin mieluisan harrastukseni valokuvauksen parissa. Päivitin vanhaa kuvauskalustoani, hankin lisätietoa ja suoritin opintoja liittyen mielenkiintoiseen aiheeseen,  arkkitehtuurivalokuvaukseen.

Kiinnostuin arkkitehtuuri- ja interiöörivalokuvauksesta sen monimuotoisuuden ja haastavuuden takia. Ympärillämme on paljon kauniita rakennettuja tiloja. Näiden tilojen muodot valoineen ja varjoineen, käyttötarkoituksen, erilaiset materiaalit ja tilan hengen haluan tuoda kuvissa esille niiden ansaitsemalla tavalla ja tasolla. Kuvaustilanteessa on lähes aina yllättäviä ja hallitsemattomia asioita, kuten erilaiset sääolosuhteet ja tilankäyttäjät. Näiden asioiden lisäksi voin tuoda hallintaa ja omaa luovuuttani kuviin erilaisilla rajauksilla, kuvakulmilla ja kuvan viimeistelyllä.